Milí členovia vedeckej a redakčnej rady časopisu RLP, členovia PROLP asociácie, milé kolegyne,
srdečne vás pozdravujem uprostred horúceho leta ;).
V prílohe zasielam nové vydanie časopisu RLP 1/2018, aj tento krát plné zaujímavých článkov a informácii. Okrem iného sa dočítate:
– ako sa dá liečebnopedagogicky pracovať s človekom po cievnej mozgovej príhode,
– v čom spočíva mandát liečebnej pedagogiky (veľmi zaujímavé čítanie!),
– ako sa dá podporovať reziliencia v LP,
– nájdete v ňom aj zaujímavú kazuistiku a LP program,
zaspomíname si na prof. Dobrotku, ponúkame tiež recenzie zaujímavých publikácii,
– informujeme o IGhB spolupráci a ďalších plánoch a odborných výzvam, ako aj o zrealizovanom Seminári pre LP v zdravotníctve a tiež o plánovaných podujatiach:
– konferencii s názvom: AKTIVIZÁCIA SENIOROV A NEFARMAKOLOGICKÉ PRÍSTUPY V LIEČBE ALZHEIMEROVEJ CHOROBY, ktorú organizuje Centrum Memory 20.a 21. septembra 2018 (pozvánku ste už určite dostali, prosím šírte ďalej)
– a konferencii PROLP, KLP s názvom „STRETNUTIA„, ktorá sa uskutoční 9. novembra 2018 (viac info v časopise + pozvánku dostanete v najbližších dňoch).
V mene PROLP všetkým srdečne ďakujem za spoluprácu a prosím o distribúciu časopisu Vašim známym – kolegyniam, kolegom, priateľom, všetkým, komu môžu príspevky pomôcť/podporiť v aktuálnej situácii/ práci.
 
Radi by sme do konca roka vydali ešte jedno číslo, preto vás prosíme, ak by ste mali typy na prispievateľov do jednotlivých rubrík časopisu, dajte nám prosím vedieť na niektorý z nasledujúcich emailov: janoskopavol@gmail.com, viera.valastekova@gmail.com.
Taktiež sa potešíme akýmkoľvek návrhom k vylepšeniu časopisu, akejkoľvek snahe o jeho skvalitnenie.
S pozdravom a prianím príjemných dní,
Pavol Janoško
šéfredaktor
RLP_2018_1